Södra tornet nominerad till publishingpriset

Södra tornet nominerade till Publishingpriset

Uppsalabyrån Södra tornet kommunikation är nominerade till Publishingpriset i kategorin print – fackböcker. Boken, För en god sak, porträtterar tongivande krögare i Uppsala och människor som lever i hemlöshet och utsatthet. Genom att krögarna delat med sig av recept är boken även en kokbok.  

– Det här var ett unikt samarbete mellan näringsliv och Uppsala Stadsmission och det känns extra roligt att ett sådant stort projekt med många inblandade blir så lyckat, säger Anna Sundström, vd på Södra tornet. 

Tävlingsbidraget gjordes på uppdrag av Stadsmissionens råd och Södra tornet har stått för design och produktion. Produktionen som helhet är ett samarbete som involverat 20 restauranger i Uppsala, 10 personer som fått hjälp av Uppsala Stadsmission, frilansskribenter och fotografer, UNT, UL, Profilix med flera. Boken har bidragit till mer resurser att hjälpa. Boken har sålt i nästan 4000 exemplar vilket resulterat i ett bidrag till Uppsala Stadsmission på cirka 700 000 kronor – så här långt. Den har fått stor uppmärksamhet och uppskattning. 

– Vi är stolta över att ett pro bono-projekt som detta nomineras till ett nationellt pris. Här bedöms såväl design som tydlighet och själva den fysiska produkten och nomineringen visar att vi tillsammans gjort en bok med hög kvalitet. Men framför allt är vi stolta över att ha varit med och bidragit till ett mänskligare Uppsala, avslutar Anna Sundström. 

Den 14 november utses vinnarna på Musikaliska i Stockholm.

För mer information, vänligen kontakta vd Anna Sundström.
Ring: 070-422 52 21 eller mejla anna@sodratornet.se 

Arbetsgruppen på Södra tornet
Anna Sundström: Redaktör
Tomas Rudström: Art Director & ansvarig kreatör
Liv Karlsson Enbom, copywriter – är ej med på bilden

Fakta om Publishingpriset:
Publishingpriset är en jurybedömd kommunikationstävling som omfattar de flesta etablerade former av kommunikation; filmer, webbplatser, tidningar, tidskrifter, böcker och andra trycksaker. 

www.publishingpriset.org