Södra tornet söker en senior PR- och kommunikationsstrateg

Södra tornet är en samhällsengagerad PR- och kommunikationsbyrå. Vi vill vara med och göra vårt, i en värld som har fullt upp med att ställa om. Vi ser kommunikation som en god kraft som kan skapa förflyttning och positiv utveckling. Nu söker vi dig som med insiktsdriven strategi och kreativitet vill upplysa och beröra, sprida kunskap, skapa ökad synlighet och uppmärksamhet, nya affärsmöjligheter och förverkliga mål. Tillsammans med oss. 

Om rollen 
Vi på Södra tornet har satt upp nya mål för vårt PR- och kommunikationserbjudande och söker nu en erfaren strateg som kan vara med och ta oss dit. Vi hoppas att det är du. Som strateg hos oss hämtar du hem uppdrag, förstår vad kunden egentligen frågar efter, och ser lösningar.  

  • Du researchar, står för analys och insikt, sätter riktlinjer, skriver strategier och planer.  
  • Du för insatta samtal om branscher och arenor, om samhällsfrågor och omvärldshändelser – om uppdragsgivarnas verksamheter, målgrupper, intressenter, aspirationer, tillkortakommanden och möjligheter.  
  • Du är kundens rådgivare och stöd, säker i dina vägval och rekommendationer.  
  • Du är en fena på att etablera relationer och starka band som gör oss till uppdragsgivarens go-to-partner. 
  • Du känner dig trygg i, och pepp på, att ingå i Södra tornets ledningsgrupp. 

Om dig 
Vi ser gärna att du 

  • är en grundad och kvalitetssäker konsult inom PR- och kommunikation, med erfarenhet från både offentliga och privata uppdragsgivare 
  • har minst tio års erfarenhet från en liknande roll 
  • har bredd och kunskap om näringsliv, myndighetsvärld, akademi och forskning, politik och samhällsutveckling 
  • tar med dig ett personligt engagemang, kontaktnätverk, och kan skapa din egen efterfrågan 
  • kommunicerar obehindrat på både svenska och engelska. 

Mer om Södra tornet 
Södra tornet erbjuder tjänster inom PR- och opinionsbildning, press-och mediahantering. Strategitjänster som kommunikationsstrategier, planer, varumärkesplattformar, budskapsplattformar, media- och kanalvalstrategier. Men också framtagande av kommunikations- och kampanjkoncept, design, visuella identiteter, grafiska guidelines, och innehåll för digitala och sociala kanaler. Våra uppdragsgivare är myndigheter och ideella organisationer med samhällsviktiga verksamheter, och nytänkande företag som allt oftare väljer att kommunicera på andra sätt än med reklam. Gemensamt har de starka varför, förtroenden att förvalta, sammansatta uppdrag, viktiga frågor att lyfta, debatter att föra, kundrelationer och företagskulturer att fördjupa, arbetsgivarvarumärken att stärka, samt nationella och internationella målgrupper. 

Dessutom är Södra tornet en sjyst arbetsgivare. Hållbara arbetsdagar är en självklarhet för oss. Liksom kollektivavtal. 

Låter det spännande? 
Nu är vi nyfikna på hur du kan vara med och utveckla Södra tornet. Välkommen med ett personligt brev och ditt cv. Vi läser ansökningar och gör intervjuer allteftersom. Mejla din ansökan (eller frågor) till tomas@sodratornet.se. Hoppas vi hörs.