Självklarheter blir guldkorn i kommunikationen

 

Vi kan få veta nästan allt, när vi vill och om vem eller vad vi vill. Innan vi börjar spåna idéer till ett nytt reklamkoncept, innehåll till en hemsida eller pressmeddelande så måste vi läsa på. Första anhalten är oftast Google. Och visst är det fantastiskt hur mycket vi kan lära oss om personer, målgrupper och företag bara genom att lägga en timme framför datorn. Men det är när vi pratar med dig som de stora insikterna kommer fram.

På internet hittar vi ofta den planerade informationen, det som du som kund vill att vi ska se. Men sällan säger det mycket om människorna bakom företaget eller organisationen. I ett samtal däremot kan vi lyssna, vi får se och höra vad som engagerar och vi kan ställa följdfrågor. Många gånger pratar du som kund om sådant som är självklart för er, men som är riktiga guldkorn för oss. Vi som är tränade kommunikatörer snappar upp ord och känslor som fullkomligen lyser i sammanhanget. Och det är så vi skapar lysande kommunikation.

Från logiskt till magiskt

Vi är experter på kommunikation. Och du är expert på din verksamhet. Vi måste komma ihåg att du vet mer om dig själv än någon 

sökmotor någonsin kommer att göra. Du vet vilka känslor som skapas i din vardag, hur du gör skillnad, vad du vill säga och vilka drömmar du har. Ibland ligger insikterna och tankarna djupt begravna, och det är vår uppgift att med rätt frågor gräva upp dem.

Det är så här vi förvandlar siffror, kunskap och erfarenheter till något människor kan relatera till. Det är så vi förvandlar fakta till känslor. Eller som vi brukar säga: Från logiskt till magiskt. Länge leve samtalet!

Psst! Det är därför vi så gärna ses över en kaffe och pratar lite. Ett möte är så mycket trevligare, tycker vi.

Läs alla våra artiklar om kommunikation

Har du något du skulle vilja förvandla från logiskt till magiskt? Hör av dig via hej@sodratornet.se så hör vi av oss.