Möjligheternas kokbok
Kund: The Hunger Project
Uppdrag: Idé, copy, design

Snygga receptböcker är ett känt koncept. Och när man kombinerar god design med hållbara recept och reportage som ger en inblick i världens matsituation – då blir det en bok som inte går av för hackor. Möjligheternas kokbok är ett samarbete mellan The Hunger Project, toppkocken Frida Ronge och Södra tornet och vinsten går till The Hunger Projects arbete med att stoppa hunger och fattigdom i världen. En riktigt god möjlighet.

bokdesign, pr, strategi

Utmaning

Närmare 700 miljoner människor världen över lider av hunger. The Hunger Project är en ideell organisation som verkar för att avskaffa hunger och fattigdom i 13 länder världen över. Målet i det här projektet var att öka kännedomen om The Hunger Projects viktiga arbete, och att samla in mer pengar till organisationen.

Lösning

Södra tornet hade arbetat pro bono med The Hunger Project under ett antal år, i flera olika projekt. Under samarbetets gång föddes idén om att göra en bok. En kokbok som mättar på flera sätt. Genom inspirerande och hållbara recept som tar fasta på det vi i vanliga fall kastar bort. Och som drar in pengar till The Hunger Projects arbete, och därmed bidrar till att mätta människor runt om i världen. 

Parallellt med att Södra tornet arbetade ut bokidén kontaktade The Hunger Project toppkocken Frida Ronge. Frida är gastronomisk chef på restaurang TAK i Stockholm, och ambassadör för The Hunger Project sedan 2019. Hon nappade direkt och tog fram klimatsmarta recept som uppmuntrar till att skapa rätter utifrån vad man har tillgång till. The Hunger Project valde ut reportage från sina programländer, i syfte att ge läsaren en inblick i världens matsituation. Södra tornet projektledde, formgav boken och skrev och anpassade texterna. Detta är ett fint exempel på att vi tillsammans kan bidra till en bättre värld, när var och en gör det den är bäst på, i ett gemensamt projekt.

Resultat

Den 29 september 2020, på FN:s nyinstiftade dag mot matsvinn, släpptes Möjligheternas kokbok. Försäljningen startade i september 2020. Boken säljs i första hand i The Hunger Projects webbshop och på Lagerhaus, men även i ett antal mindre butiker i Stockholm.

Möjligheternas kokbok, Hungerprojektet
Hungerprojektet citat
Möjligheternas kokbok, Hungerprojektet
Möjligheternas kokbok, Hungerprojektet
Möjligheternas kokbok, Hungerprojektet