Nominerade till bästa arbetsgivare i byråbranschen

Idag offentliggjordes att vi på Södra tornet är nominerade till Bästa arbetsgivare i byråbranchen. Utmärkelsen går till den arbetsgivare i branschen som gör ”ett utmärkande arbete för att skapa ett hållbart arbetsliv för sina anställda”. För oss kunde veckan inte börjat bättre.

– Detta känns helt fantastiskt! Att vi är en av tre byråer som nominerats till detta – och dessutom i en bransch som ofta präglas av stress, prestige och hård konkurrens, säger Anna Sundström, vd på Södra tornet.

Nomineringen grundar sig i en webbenkät som medarbetarna svarat på anonymt. De 20 frågorna består av ett Nöjd Medarbetar Index (SMI) plus ett par fördjupningsfrågor om bland annat samarbetsklimat, inflytande och jämställdhet. Företagen med bäst NMI nomineras till priset.

Livet utanför minst lika viktigt som jobbet

På Södra tornet gläds man tillsammans åt nomineringarna:

– Ingen av oss som jobbar här, och som dagligen lever i den goda stämning som råder i tornet, är förvånad över nomineringen. Men superglada och stolta såklart. Nu kommer spänd förväntan hänga i luften här på byrån, tills vinnaren avslöjas, säger Charlotte Zackaroff som jobbar som copywriter på Södra tornet.

Södra tornet har flera design- och pr-utmärkelser sedan tidigare men att nomineras för något som grundas i företagskulturen är såklart speciellt:

– Södra tornet har sedan starten 2002 velat vara en arbetsplats där livet utanför jobbet ska vara minst lika viktigt som jobbet i sig. För mig som vd har det också varit viktigt att skapa en trygg arbetsplats där allas arbete är lika viktigt. Jag ser denna nominering som ett bevis på att Södra tornet är på rätt väg, avslutar Anna Sundström.

Södra tornet är även nominerade i huvudtävlingen Årets byrå, som offentliggjordes för några veckor sedan.

Fakta om tävlingen:
Bästa arbetsgivare är en parallell studie till Årets Byrå som undersöker medarbetarnöjdheten hos Sveriges byråer. Båda utmärkelserna delas ut tillsammans med DIK och Resumé och presenteras på Årets Byrå-galan den 20 februari.

Kontaktperson:
Anna Sundström, vd Södra tornet
Tel: 070 422 52 21
Mail: anna@sodratornet.se