Nominerade till Svenska Designpriset

Södra tornet har nominerats till Svenska Designpriset 2020 i kategorin Grafisk identitet. Det nominerade bidraget är framtaget åt, och tillsammans med, BM System.

BM System utvecklar och säljer egna mjukvaruprodukter för ledning och positionering av bland annat enheter inom räddningstjänst, transport och entreprenad. Företaget är mycket framgångsrikt men varumärket hade inte riktigt hängt med i utvecklingen. Södra tornet fick därför i uppdrag att skapa ett tydligare, modernare och på sikt starkare varumärke. Resultatet blev en ny logotyp och en helt ny grafisk identitet som bättre speglar företagets tillväxt, samt banar väg för en global expansion.

Södra tornet och BM System är nominerade i kategorin ”Identitet – Grafisk identitet” och vinnarna presenteras den 12 november under en prisutdelning på Berns i Stockholm. Den 14 september startar omröstningen på designpriset.se. Gå gärna in och rösta då.

Här kan du läsa mer om arbetet.

 

Fakta om Svenska Designpriset:

  • Svenska Designpriset är hela Sveriges tävling i design och kommunikation. Tävlingen är öppen för alla som arbetar med grafisk design, formgivning, kommunikation och inom liknande kreativa områden.
  • 35 tävlingskategorier samt Juryns pris, Årets våghals och Årets Designer.
  • Vinnaren koras till 50 % av juryröster och 50 % av folkets röster.
  • Tävlingen arrangeras av Batteri Kommunikation AB.