Hemma igen. Men resan för en bättre värld fortsätter.

Under en veckas tid har jag haft förmånen att resa runt i Ghana med representanter från Hungerprojektet tillsammans med andra företag som, liksom Södra tornet, investerar i organisationen. För dig som inte hört talas om dem är de en global organisation som arbetar för en värld fri från hunger och fattigdom.

Vi har tråcklat oss fram genom den ghananska landsbygden för att besöka Hungerprojektets verksamheter. Vi har tagit del av fantastiska berättelser om vad Hungerprojektet betyder för jordbruket, för barnäktenskap, för utbildningsnivån, för gravida och inte minst för jämställdheten. Vi har mött queen mothers, dansat med hövdingar, gjort hembesök och intervjuat entreprenörer som vänt sina liv tack vare Hungerprojektets mikrolån. Vi har deltagit i workshops och bymöten.

Redan vid Södra tornets första möte med Hungerprojektet kände vi att detta var en verksamhet vi ville stödja. Att på gräsrotsnivå, med jämställdhet som ett av de främsta verktygen, verka för att förändra människors möjlighet att påverka sin egen situation kändes rätt. Efter att ha sett verksamheten med egna ögon är jag ännu mer övertygad. Jag är oerhört imponerad av Hungerprojektets metoder för att utrota hunger. Genom att konsekvent ingjuta självförtroende, mod och handlingskraft i människor och samhällen skapar de insikter om att alla har möjlighet att själv ändra sin situation.

Jag är tacksam för alla insikter och all kunskap jag fått under den här veckan. Men hur tar man med sig insikter från en sådan här resa in i vardagen, och hur för man vidare denna kunskap? Sedan starten 2002 har Södra tornet haft en inriktning mot syftesdriven marknadsföring och kommunikation. I en värld av överkonsumtion, klimatutmaningar, skräp och ojämlikhet har denna inriktning känns alltmer angelägen och vi har alltid känt oss stolta över våra val av uppdrag. Efter resan med Hungerprojektet känner jag mig än mer övertygad om att vi som kommunikationsbyrå måste fortsätta använda vår kunskap till att skapa en bättre värld.

Om du är osäker på hur du kan bidra till en mer jämlik värld kan jag efter denna resa med övertygelse uppmuntra till att bli månadsgivare till Hungerprojektet. Gör det redan idag!

/Anna

https://stod.hungerprojektet.se/bli-manadsgivare/

Foto: The Hunger Project-Ghana