Södra tornet nominerade till bästa arbetsgivare, igen

I veckan offentliggjordes att Södra tornet återigen är nominerad till Årets byrå – Bästa arbetsgivare. Utmärkelsen går till den arbetsgivare i branschen som gör ett utmärkande arbete för att skapa ett hållbart arbetsliv för sina anställda. En riktigt glad nyhet för alla i tornet.

– Detta känns helt fantastiskt! Särskilt under ett sånt här år som vi har bakom oss, då det varit stora utmaningar i arbetslivet i allmänhet, säger Anna Sundström, vd på Södra tornet.

Nomineringen grundar sig i en webbenkät som medarbetarna svarat på anonymt. De 20 frågorna består av ett Nöjd Medarbetar Index (SMI) plus ett par fördjupningsfrågor om bland annat samarbetsklimat, inflytande och jämställdhet. Företagen med bäst NMI nomineras till priset.

Livet utanför minst lika viktigt som jobbet

På Södra tornet gläds man tillsammans åt nomineringarna:

– Ingen av oss som jobbar här, och som dagligen lever i den här goda stämningen, är förvånad över nomineringen. Men superglada och stolta såklart. Nu kan vi bara hoppas och hålla tummarna för vinst igen, säger Charlotte Zackaroff som jobbar som copywriter på Södra tornet.

Södra tornet har flera design- och pr-utmärkelser sedan tidigare men att nomineras för något som grundas i företagskulturen är såklart speciellt:

– För mig som vd har det också varit viktigt att skapa en trygg arbetsplats där allas arbete är lika viktigt. Att vi nu för andra året i rad är nominerade visar att vi lyckats skapa både trygghet och trivsel – och hålla i det trots att vi arbetat hemifrån större delen av det gång året, avslutar Anna Sundström.

 

Fakta om tävlingen:
Bästa arbetsgivare är en parallell studie till Årets Byrå som undersöker medarbetarnöjdheten hos Sveriges byråer. Utmärkelsen delas ut tillsammans med DIK och Resumé och presenteras på Årets Byrå-galan den 11 mars.