Södra tornet prisas som bästa arbetsgivare, igen

Den 11 mars 2021 utsågs Södra tornet till Årets byrå – Bästa arbetsgivare, för andra året i rad. Utmärkelsen går till den arbetsgivare i branschen som gör ett utmärkande arbete för att skapa ett hållbart arbetsliv för sina anställda, något som kan ses som en extra bragd under en pandemi och en längre tids hemmajobb.

– Detta känns helt fantastiskt! Särskilt under ett sånt här år som vi har bakom oss, då det varit stora utmaningar i arbetslivet i allmänhet, säger Anna Sundström, vd på Södra tornet.

Vinsten grundar sig i webbenkät som medarbetarna svarat på anonymt. De 20 frågorna består av ett Nöjd Medarbetar Index (NMI) plus ett par fördjupningsfrågor om bland annat samarbetsklimat, inflytande och jämställdhet. Företaget med bäst NMI vinner.

Företagskultur med trygghet och trivsel

Södra tornet har flera design- och pr-utmärkelser sedan tidigare men att vinna pris för något som grundas i företagskulturen är såklart speciellt:

– För mig som vd har det varit viktigt att skapa en trygg arbetsplats där allas arbete är lika viktigt. Att vi nu för andra året i rad vinner det här fina priset visar att vi lyckats skapa både trygghet och trivsel – och hålla i det trots att vi arbetat hemifrån större delen av det gångna året, avslutar Anna Sundström.

 

Fakta om tävlingen:
Bästa arbetsgivare är en parallell studie till Årets Byrå som undersöker medarbetarnöjdheten hos Sveriges byråer. Utmärkelsen delas ut tillsammans med DIK och Resumé och vinnarna presenterades på Årets Byrå-galan den 11 mars 2021.