Trippel nominering till Publishingpriset
Publishingpriset syftar till att lyfta och prisa redaktionell kommunikation och marknadskommunikation, och ge ett erkännande för själarna som står bakom det hårda och kreativa arbetet. I årets upplaga kan Södra tornet kamma hem hela tre vinster. Nomineringarna delas med våra kunder Villa Baro, Folkhälsomyndigheten och SLU.
 
Tillsammans med våra kunder är vi nominerade i kategorierna print, rörligt och webb för tidningen STAD, Villa Baros hemsida samt Folkhälsomyndighetens film om psykisk hälsa.
 

Tidningen STAD för SLU

På uppdrag av Tankesmedjan Movium vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) har vi sedan 2018 arbetat med design och produktion för att utveckla tidsskriften STAD – en tidning om arkitektur, forskning, design, trender och förvaltning av stadens offentliga rum. Med andra ord en tidning som har ett behov av att få sticka ut med sin personlighet, samtidigt som innehållet får den plats den förtjänar.
 
– STAD är en otroligt kul och intressant produkt att få vara med att ta fram. Extra roligt att vara i final med deras jubileumsnummer som är sprängfylld med idéer för en levande stad, säger Tomas Rudström, AD på Södra tornet.
 

Villa Baros webb

Villa Baro i Åtvidaberg startade ett nytt kapitel 2020 då det förvandlades från hotell till upplevelse. En resa där vi på Södra tornet varit med från varumärkesplattform och kommunikationsinsatser, till premiär och framgång.
 
 
– Vårt uppdrag har varit att bygga ett varumärke som är lika fantastiskt som platsen i Åtvidaberg. Vi valde att ta fasta på den speciella känslan som infinner sig där. Med Jakob Wigelius illustrationer och inspirerande budskap har vi skapat en helt egen värld åt Villa Baro. Vi är supernöjda med hur väl den världen och ren information samsas på den nominerade webben, säger Charlotte Zacharoff, copywriter på Södra tornet.
 

Film om psykisk hälso för FHM

Sedan 2017 haft vi haft avtal med Folkhälsomyndigheten, med uppdrag att ta fram kommunikationsmaterial för deras arbete för bättre folkhälsa. Ett av deras många områden handlar om att lyfta psykisk hälsa – ett växande, men fortfarande tabubelagt, ämne.
 
– Att vår film nu är nominerad är ett fint bevis på att vi når fram, även när det handlar om ett så tufft ämne, säger Charlotte Zacharoff, copywriter på Södra tornet.
 
– Att vara nominerad i inte mindre än tre kategorier är otroligt roligt och en fantastisk kvalitetsbekräftelse på vår breda kompetens. Extra kul är det att vi kan visa upp både våra statliga och kommersiella kunder, säger Anna Sundström, vd på Södra tornet.