Trippla nomineringar till Södra tornet

Kommunikationsbyrån Södra tornet har tillsammans med SLU och Etikprövningsmyndigheten chans att kamma hem både Svenska Designpriset och Publishingpriset. Detta står klart när nomineringarna offentliggjordes tidigare i veckan – SLU:s tidskrift STAD är nominerad till båda priserna och Etikprövningsmyndighetens webb är nominerad till Publishingpriset.

– Det är alltid lika roligt när vårt arbete uppmärksammas, säger Anna Sundström, vd på Södra tornet. Det ligger hårt arbete bakom och detta ger förstås en boost till hela byrån. Det är också roligt att få dela dessa nomineringar med kunder som är så professionella som dessa båda är.

Tidskriften STAD har, genom Södra tornet, genomgått en redesign och ges ut av Tankesmedjan Movium vid SLU, Sveriges Lantbruksuniversitet. Innehållet fokuserar på forskning, planering, design och förvaltning av stadens offentliga rum.

Till Etikprövningsmyndighetens webb ville Södra tornet hitta ett anslag som var lika inbjudande som myndigt – och genom det förtydliga myndighetens uppdrag att värna människan i forskning. Södra tornet har varit med myndigheten ända från start genom att bygga en helt ny identitet och plattform som skulle visa den nya myndighetens roll i samhället. 

Dubbel glädje 

På Södra tornet gläds man både åt nomineringarna och åt uppdragens resultat i sig:

– Jag tycker att vi skapat en tydlig och lättsam form till Etikprövningens webb, som har ett komplext och viktigt innehåll. Och när det gäller STAD är det en otroligt spännande och intressant tidning att jobba med. De har dessutom en väldigt bra redaktion som verkligen förstår god form, säger Södra tornets cd Tomas Rudström.

Även på SLU firar man nomineringen:

– Det är oerhört roligt! Samarbetet med Södra tornet har verkligen gett oss ny luft under vingarna. Tillsammans med illustratör Caroline Axelblom, som ingår i redaktionen, har vi med byråns hjälp fördjupat tidningens identitet. En stark form i symbios med de bärande illustrationerna var en av grundpelarna när vi startade tidningen 2013. Nomineringarna sporrar oss verkligen i vårt redaktionella arbete. Vi är oerhört imponerade av Södra tornets arbete och håller tummarna för STAD inför omröstningarna och juryarbetet, säger STAD:s chefredaktör Titti Olsson på Tankesmedjan Movium, SLU.

Södra tornet har flera tidigare utmärkelser från både Svenska Designpriset och Publishingpriset och nu har Uppsalabyrån alltså chans att utöka samlingen. I oktober respektive november kommer det stå klart vilka som kammar hem priserna.

 

Fakta om nomineringarna:

I Svenska Designpriset är STAD nominerad i kategorin ”Redaktionellt – Magasin – Print” och vinnarna presenteras den 17 oktober under en prisutdelning på Rondo i Göteborg. Den 2 september startar omröstningen på Svenska Designprisets webbplats: http://www.designpriset.se

I Publishingpriset är STAD nominerad i kategorin ”Tidskrifter/Magasin”. Webben för Etikprövningsmyndigheten är nominerad i kategorin Informationssajter. Vinnarna offentliggörs måndagen den 5 november på Berns i Stockholm. 

Kontaktperson:

Anna Sundström, vd Södra tornet
Tel: 070 422 52 21
Mail: anna@sodratornet.se