Ett miljardbolag introduceras på börsen
Kund: PE
Uppdrag: årsredovisning, hållbahetsredovisning, webbtexter

Från noll till en miljard i omsättning på tio år, det var PE:s första mål. Nästa steg var att bli börsintroducerade, och för att lyckas där krävs en genomarbetad beskrivning av företaget – något som PE saknade. Vi uppdaterade bilden av vilka PE är idag, och vart de är på väg.

copy, webbtext

Utmaning

PE är ett konsultföretag inom samhällsbyggnad som startade 2006 med målet att omsätta en miljard och ha 1000 anställda inom tio år. Och de lyckades. De satte också målet att börsintroduceras 2017, men där nådde de inte ända fram.

En av utmaningarna för ett snabbväxande bolag är att beskrivningen av företaget sällan är uppdaterad och konsekvent. Läste man PE:s förra årsredovisning såg man ojämnheter, och jämförde man dessutom med de gamla webbtexterna så blev bilden än mer splittrad.

Södra tornet kopplades in hösten 2017 och fick i uppdrag att arbeta igenom de centrala texterna för att visa upp en stark, samlad och tydlig identitet för alla målgrupper.

Lösning och resultat

Vi intervjuade ledningen på koncernnivå och alla affärsområdeschefer. De gav en samstämmig bild av ett äkta engagemang kring hållbarhet och att bygga framtidens Sverige. Deras engagemang och gemensamma drivkraft fick lysa igenom allt material vi levererade. 

PE introducerades på Nasdaq (Stockholmsbörsen) juni 2018, och i det arbetet var årsredovisningen en viktig pusselbit. Hållbarhetsredovisningen hade en extra tyngd, inte minst med tanke på att PE erbjuder tjänsten att göra hållbarhetsredovisningar.

En viktig del i vår lösning var att vi inte bara riktade oss till investerare. Alla viktiga målgrupper ska kunna läsa och förstå vilka PE är. Kunderna ska förstås kunna förstå det som står på hemsidan, men webbtexternas främsta målgrupp är potentiell personal. Att rekrytera, och framförallt behålla personal, är helt avgörande för att lyckas i branschen.

Projektet som helhet leddes av PE, grafisk design gjordes av Sjö & Berg.

Dagens samhälle är fullt av utmaningar som ställer krav på förändring och nya lösningar. Därför finns PE. Vi är konsulter inom samhällsbyggnad och industri. Här jobbar arkitekter, ingenjörer, projektledare och specialister som identifierar möjligheter, tar fram visioner och hanterar utmaningar. Tillsammans skapar vi värde för våra kunder – och för samhället i stort. Vi levererar lösningar som fungerar här och nu och för kommande generationer. Vi skapar för livet.

Fler uppdrag

Låt livet svänga
Låt livet svänga
film, kampanj
Hem för olika
Hem för olika
film, kampanj, sociala medier, varumärkesplattform
Inga konstigheter
Inga konstigheter
kampanj, kommunikationskoncept
Visa din vilja
Visa din vilja
design, kampanj, pr, strategi
Ladda fler uppdrag