Låt livet svänga
Kund: Kungliga Musikhögskolan
Uppdrag: Kampanj, film

Kungliga Musikhögskolan, KMH, stod inför sitt 250-årsjubileum samtidigt som en pandemi höll i taktpinnen. Arenor, salonger, scener och kvartershak stängdes ner och människorna hade ingen chans att uppleva livemusik och kultur så som de alltid gjort, och älskat. Men nu mer än någonsin fanns behov av glädje och nya intryck. Därför ville KMH fira sitt ståtliga jubileum, fast på ett annat sätt.

film, kampanj

Utmaning

Södra tornets uppdrag var att skapa en kampanj som uppmärksammade att KMH fyllde 250 år. I samband med det ville de även nå en bredare skara fans och göra KMH till ett folkkärt och självklart besöksmål. Jubiléet skapade ett perfekt tillfälle för att skapa intresse för, och öka kännedomen om, KMH. Utmaningen var att få målgruppen (16–30 åringar) att söka KHM:s utbildningar, ta del av konserter och aktiviteter, besöka webben och följa KMH i sociala kanaler. Målgruppen skulle förstå att musik är viktigt för våra liv. För att uppnå det behövde vi skapa en jubileumskampanj som väcker känslor, och som påminner om musikens betydelse genom livet.

Lösning

Jubiléet skulle såklart komma att präglas av den sociala distans som pandemin förde med sig. Vi behövde fokusera på att få människor att omfamna fina upplevelser och sådant som gör oss glada. Musik till exempel. Med kampanjen ville vi visa musikens betydelse i våra liv, både nu, de senaste 250 åren och de kommande. För vare sig vi vill eller inte så svänger livet. Upp och ner. Hit och dit. Men musiken finns alltid där – som trygghet, pepp, tröst och stämningshöjare. Så med musiken i ryggen kan vi faktiskt låta livet svänga. Den kan få oss att svänga. Det, ville vi få mottagaren att känna. Med Låt livet svänga hittade vi ett sätt att paketera jubileumsåret med alla de digitala aktiviteter och händelser som året innehöll. En paketering som rymmer både känslan för musiken och stämningen i samhället just då. Med ljud- och bildklipp från KMH:s verksamhet, och från livet, skapade vi en film och ett unikt sound som hyllar musikens betydelse.

Låt livet svänga

Utvalda uppdrag

För en blomstrande tillväxt
För en blomstrande tillväxt
design, grafisk profil, identitet
Se upp för fula fiskar
Se upp för fula fiskar
animering, design, kampanj, produktion
Smuggelhundarna
Smuggelhundarna
animering, copy, kampanj, produktion, sociala medier, strategi
Visa din vilja
Visa din vilja
design, kampanj, pr, strategi
Teach for Sweden
Teach for Sweden
copy, produktion
Hur funkar vaccin?
Hur funkar vaccin?
illustration, kommunikationskoncept, sociala medier, strategi
En destination i förvandling
En destination i förvandling
design, sociala kanaler, varumärkesplattform, webbplats
Ladda fler uppdrag