Riktigt viktigt eller viktigt på riktigt?
Kund: Teologiska institutionen
Uppdrag: Rekryteringskampanj

Religion påverkar oss mer än vi tror. I sina kampanjer visar Teologiska institutionen vid Uppsala universitet varför kunskap om religion är viktigt för den som vill förstå världen bättre.

identitet, kampanj, strategi

Utmaning

Teologiska institutionen vid Uppsala universitet vill ha fler och bättre sökande till sina utbildningar. Bilden av teologi och religionsvetenskap som en angelägenhet för präststuderande gör att många som skulle kunna ha stor användning av kunskapen i sina analyser väljer andra utbildningar. 

För att visa upp att religion och teologi är viktiga ämnen för alla som vill förstå hur människor, världen och olika kulturer fungerar ville Teologiska institutionen nå nya studenter och skapa ett ökat söktryck. Södra tornet fick i uppdrag att hitta ett sätt att göra det. 

Lösning och resultat

Vi tog fram ett samhällstillvänt tilltal som byggde på hög aktualitet. I första steget vände vi oss till Uppsalastudenter för att visa att teologi kan ge utbildningen en spännande bredd. Kommunikationens uppgift: Tydliggör teologen som en samhällstillvänd och modern fakultet.

Året efter utökades den första kampanjen med rörligt material, vilket lyfte religionsämnets eviga aktualitet. 

2017 års kampanj är annorlunda, men tar fasta på ett av de budskap som tagits fram: Med kunskap om religion förstår du världen bättre. Brian Palmer, lärare på institutionen, internationellt prisad föreläsare och tvåfaldig sommarpratare, berättar ur sitt perspektiv hur religion påverkar världen på fler sätt än man tror.

kunskap om religion är viktigt för den som vill förstå världen bättre.

Fler uppdrag

Låt livet svänga
Låt livet svänga
film, kampanj
Hem för olika
Hem för olika
film, kampanj, sociala medier, varumärkesplattform
Inga konstigheter
Inga konstigheter
kampanj, kommunikationskoncept
Visa din vilja
Visa din vilja
design, kampanj, pr, strategi
Ladda fler uppdrag