Teach for Sweden
Kund: Teach for Sweden
Uppdrag: Retainer, pro bono

Tack vare ett retaineravtal mellan Södra tornet och Teach for Sweden har ett fint samarbete skapats – ett snabbfotat samarbete med utrymme för många olika sorters kommunikationsinsatser. Det gemensamma målet är att varje barn ska ha möjlighet att välja sin egen framtid. För att det ska kunna hända behöver morgondagens vuxna bättre förutsättningar i skolan.

Utmaning  

År 2033 beräknas 45 000 behöriga lärare saknas i Sverige, men bristen är på tok för stor redan idag – enligt Skolverket är nästan var tredje grundskolelärare obehörig. Förutom den stora lärarbristen syns stora kunskapsglapp mellan barn från resursstarka familjer och barn från ekonomiskt svagare miljöer. Allt detta vill Teach for Sweden ändra på. Det gör de genom att rekrytera akademiker till ett två år långt ledarskapsprogram där de läser in lärarexamen samtidigt som de arbetar på högstadieskolor med stora behov. För att stödja deras arbete har Södra tornet valt Teach for Sweden som sin pro bono-kund.

Lösning

Genom det löpande samarbetet, med ett bestämt antal timmar per månad, finns stora möjligheter att göra insatser där de behövs som bäst, just nu. Hittills har Södra tornet jobbat med Teach for Swedens position, tagit fram en kommunikationsanalys, budskapsplattform, sociala mediestrategi och rekryteringskampanj. Med mera. Under hela 2021 skriver också Södra tornet löpande copyannonser som publiceras som helsidor i Svenska Dagbladet varje månad.

Resultat

Vårt arbete är långsiktigt och målet är att få fler akademiker att bli lärare, så att alla barn har möjlighet att få den utbildning de har rätt till. På kort sikt ser vi bland annat att helsidesannonserna i SvD kraftigt ökar trafiken till TFS:s webb, vilket bäddar för att fler blir intresserade, engagerar sig och söker utbildningen för att bli lärare.  

Annons för teach for Sweden
Annons för teach for Sweden
Teach for Sweden folder

Utvalda uppdrag

Låt livet svänga
Låt livet svänga
film, kampanj
Hem för olika
Hem för olika
film, kampanj, sociala medier, varumärkesplattform
Inga konstigheter
Inga konstigheter
kampanj, kommunikationskoncept
Visa din vilja
Visa din vilja
design, kampanj, pr, strategi
Ladda fler uppdrag